Kategoriat
Asunnot

Myyntiasuntojen stailaus

Stailaamisella tarkoitetaan myytävän asunnon viimeistelyä houkuttelevammaksi siistimisen ja sisustuksen avulla. Kyse ei tässä vaiheessa enää ole remontoinnista, vaan irrallisesta ”lavastuksesta” jolla tila näyttää parhaat puolensa. Kodilta näyttävä asunto luo ostajalle mielikuvaa siitä millaista elämä tulevassa asuinpaikassa voisi olla.

Yhä useammin asuntonäyttö tapahtuu ensin virtuaalisesti. Valokuvien ohella etenkin arvokohteissa ovat yleistyneet esittelyvideot ja jopa kokonaiset tarinat. Näiden luominen on osa stailausprosessia.

Ostajakunta on tässäkin pidettävä mielessä. Houkutteleeko asunto ensisijaisesti lapsiperheitä, vai pitäisikö lastenhuone kalustaa toimistoksi etätyöläiselle? Jos taas asunto myydään kokoneelle vuokrasijoittajalle, tämä saattaa arvostaa tyhjiä tiloja jossa esimerkiksi pintojen tarkastelu on helpompaa.

Stailauksessa on pidettävä malttia. Tarkoitus on tosiaan herätellä ideoita, eikä täyttää asuntoa krääsällä. Myös tavaroiden siirrossa ja asettelussa on oma vaivansa. Pitkälle pääsee jo muutamilla keskeisillä huonekaluilla, ja tilaa pehmentävillä elementeillä kuten tekstiileillä ja viherkasveilla. Ei ole syytä rynnätä sisustusliikkeeseen ostamaan kassikaupalla koristeita.

Perusteellinen siivous on keskeinen osa stailausta. Monista keittiön ja kylpyhuoneen pinnoista voi tulla kuin uusia tehoputsauksella. Muista myös parveke ja mahdolliset ulkoalueet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *